اقدام پژوهی چگونه مشکلات املای دانش آموزم را برطرف سازم

اقدام پژوهی چگونه مشکلات املای دانش آموزم را برطرف سازم شامل فایل word قابل ویرایش و آماده شده برای تحویل فوری می‌باشد. این اقدام‌پژوهی شامل مقدمه، توصیف وضع موجود، جمع آوری داده ها و شواهد در دوبخش و راه حل‌هایی برای رسیدن به نتیجه مطلوب است همچنین در پایان منابع و مآخذ این اقدام پژوهی ذکر شده است. همچنین برای سهولت استفاده نسخه PDF اقدام‌پژوهی هم برای دانلود اضافه شد، در ادامه بخشی از این اقدام پژوهی را مشاهده می‌کنید.

پیشتر اقدام پژوهی‌هایی با موضوعات مختلف دیگر نیز برای دانلود ارائه کرده بودیم که میتوانید از اینجا برای بررسی و دانلود آن‌ها اقدام بفرمایید.

چکیده

در این پژوهش سعی شده در مورد بهبود مشکل درس املا نویسی دانش‌آموز پایه دوم ابتدایی به نام عنایت اصل اقدام شود.

 با بررسی علل و علائم ضعف املا نویسی در دانش‌آموز متوجه شدیم مشکل دانش‌آموز ناشی از حساسیت شنیداری و تا حدودی بی‌دقتی او می‌باشد. راه کارهایی جهت بهبودی و درمان این مشکل ارائه شد که با اجرای این راه کارها تأثیر زیادی در بهبود دیکته دانش‌آموز مشاهده شد و اشتباهات مکرر وی در این درس کاهش چشمگیری داشت که خود دانش‌آموز، خانواده، معلم و همکاران در مدرسه از بهبود مشکل دیکته نویسی دانش‌آموز ابراز خرسندی نمودند و در پایان جهت برخورد با مشکلات دیکته نویسی دانش‌آموزان پیشنهاداتی ارائه شده است.

مقدمه

یکی از مهمترین مشکلاتی که دانش‌آموزان با آن مواجه هسند ضعف املاست. اولین گام برای برطرف کردن هر ضعفی شناخت آن می‌باشد. چنانچه معلم و مربی به موقع و دقیق مشکلات دانش‌آموز را تشخیص دهد می‌تواند سریع راه حل مناسب و منطقی را برای حل مشکل انتخاب و در جهت بهبود وضعیت آموزشی دانش‌آموزان اقدام نماید.

نوشتن مستلزم به کارگیری مهارت‌های گوناگونی است. مهارت‌های مکانیکی نوشتن مانند دست خط، هجی کردن و نقطه گذاری و مهارت‌های زبانی مانند درک معنای کلمه‌ها و دستور زبان و مهارت‌های تفکر مانند سازمان‌دهی و برقراری ارتباط میان مطالب از مهمترین مهارت‌هایی هستند که در نوشتن نقش دارند، باید همواره توجه داشته باشیم مشکل دانش‌آموز در کدام حیطه می‌باشد. طبق آمار و گزارش‌های رسمی آموزش و پرورش ۴ تا ۱۲ درصد از دانش‌آموزان در هر سال اختلال یادگیری دارند، برای مقابله با این معضلات آموزشی باید روشهای خاصی اتخاذ شود. زیرا روشهای غیرعلمی نه تنها مشکلات دانش‌آموزان را حل نمی‌کند بلکه سبب سرخوردگی تحصیلی دانش‌آموزان می‌گردد.

دوره ابتدایی حساسترین مرحله آموزش و پرورش است که باید به همه‌ی جوانب از جمله املا توجه خاص داشته باشیم، دانش‌آموزان باید از سال‌های اولیه تحصیل به اهمیت املا و کاربرد آن در زندگی آشنا شوند و با توجه به نیازی که دارند به خوبی آن را بیاموزند تا دچار مشکل نشوند، به دلیل کاربرد املا در تمام موارد زندگی یادگیری صحیح آن الزامی است. در آموزش املاء یک نمونه و یا ترتیب حروف مدنظر می‌باشد و در آن خلاقیت مطرح نیست، املای یک کلمه بسیار مشکل‌تر از خواندن آن است زیرا بازشناسی یک کلمه یک عمل رمزگردانی است.

اهمیت و ضرورت

بیان مسأله

به شاگردان از اولین سال‌های تحصیل نوشتن آموخته می‌شود. اولین نشانه‌ی با سوادی نوشتن صحیح است عموماً از بارزترین نشانه‌ی بی‌سوادی نادرست نویسی کلمات است. در زندگی اجتماعی افراد با یکدیگر ارتباط دارند این رابطه گامی به وسیله‌ی نگارش و خط می‌باشد، بسیاری از دانش گذشتگان ما به وسیله‌ی خط به ما منتقل شده است حفظ فرهنگ و تمدن هر ملتی تا حد زیادی در گرو نوشتار و خط بوده است.

برای هر فرد آموزش دیده‌ای درست نویسی یا املای صحیح الزامی است تا کلمات و الفاظ به خوبی مقصودش را بیان و بازگو کنند. به همین دلیل از دوران دور تا کنون در مدارس املاء تدریس شده و برای درست نوشتن قواعدی وضع شده، اهمیت درست نوشتن به گونه‌ای که قابل خواندن برای دیگران باشد کاملاً روشن و آشکار است. اکثر متخصصان برای نوشتن نقش اساسی قائل هستند و از آن برای یاددادن خواندن و هجی کردن استفاده می‌کنند.

اگر معلم و مربی به موقع و دقیق مشکلات دانش‌آموزان را تشخیص دهد می‌تواند راه حل مناسب و منطقی را برای حل مشکل انتخاب کنند. باید در جهت بهبود وضعیت آموزش عنایت اصل اقدام نمایم تا جلوی خانواده و دوستانش سرخورده نشود و در ادامه تحصیل با مشکل مواجه نشود و به دروس و تحصیل علاقمند شود با مراجعه به کتب مشاوره و روان‌شناسی همچنین از نظر کارشناسان و مشاوران استفاده کنم.

(وضعیت مطلوب)

چنانچه مشکل دیکته نویسی عنایت اصل حل نشود در تمام درس‌ها با مشکل مواجه می‌شود و نسبت به تحصیل دلسرد می‌شود اعتماد به نفسش ضعیف می‌شود و به توانایی‌هایش شک کرده و از لحاظ روانی و عاطفی صدماتی جدی به عنایت اصل و خانواده‌اش وارد می‌شود و زندگی آینده‌اش را تحت تأثیر قرار می‌دهد و سبب سرخوردگی وی در جامعه می‌شود. بنابراین باید با به کارگیری روشها و آموزش صحیح دیکته نویسی در جهت افزایش مهارت نوشتن به او کمک کنم تا در مدرسه جلوی مدیر و معلم و دوستانش و خانواده‌اش احساس حقارت و ناتوانی نکند و اعتماد به نفسش افزایش یافته و از توانایی‌هایش حداکثر استفاده را نماید.

اکنون باید از چه روشها و راهکارهایی استفاده کنم و چگونه مشکل دیکته نویسی را در عنایت اصل کاهش دهم؟

توصیف وضعیت موجود

عنایت پسری ۱۳ ساله است در کلاس ششم ابتدایی مدرسه‌ی ستایش از توابع شهرستان …. استان تهران مشغول به تحصیل می‌باشد، عنایت اصل دومین فرزند خانواده می‌باشد که در حال حاضر با مادر، خواهر، و دو برادرش در ….. زندگی می‌کند . در تمام درس‌ها به شدت افت کرد و معلمش تا جایی که برایش مقدور بود به صورت انفرادی به او آموزش می‌داد و تأکید زیادی داشت که در خانه با او به صورت جدی کار شود.

متأسفانه کسی که به صورت صحیح به او آموزش دهد در خانه نبود دو تا از خواهرهایش دانشجودر شهر دیگری بودند و از خانه دور بودند معلم انتظار زیادی از خانواده عنایت اصل داشت، بالاخره خانواده تصمیم گرفتند با برنامه‌ریزی به صورت صحیح‌تری او را آموزش دهند و معلم دلسوزش در این زمینه تا جایی که در توان داشت به عنایت اصل آموزش داد و همچنین با سعی و تلاش، خود عنایت اصل توانست تا حدود زیادی پیشرفت داشته باشد و خود را به همکلاسی‌هایش برساند، اما همچنان در درس دیکته کمیتش می‌لنگید، من به عنوان یکی از اعضای خانواده و به عنوان مشاور وظیفه خود دیدم در جهت رفع این مشکل عنایت اصل را یاری کنم.

گردآوری اطلاعات و شواهد (۱)

در مدت دو سال که درس دیکته عنایت اصل ضعیف شده بود در پی اجرای راه کارهایی جهت بهبود دیکته نویسی او بودم، سپس به جمع‌آوری اطلاعات با استفاده از شواهد و داده‌های زیر پرداختم:

مشاهده فردی: از دی ماه سال ۹۶ که مشکلات سایر درس‌های عنایت اصل تا حدود زیادی برطرف شد با مشاهده درس دیکته و نمراتش مشکل ضعف دیکته عنایت همچنان باقی مانده بود.

مصاحبه با معلم و مدیر: با معلمش و مدیر صحبت کردم آن‌ها نیز از مشکل دیکته او ناراضی بودند و معلمش اظهار داشت با وجودی که از قبل متن دیکته را به صورت کوتاه مشخص می‌کنم و تأکید می‌کنم با دقت دیکته بنویسد انگیزه کافی ندارد و نتوانسته خود را به بقیه همکلاسی‌هایش برساند.

بررسی اسناد: پرونده تحصیلی و کارنامه‌اش را مدیر در اختیارم گذاشت آنها را بررسی کردم و دفتر کلاسی نمره‌ی درس دیکته نسبت به سایر همکلاسی‌هایش را نیز بررسی نمودم که نصبت به سایر همکلاسی ها نمره کمنری کسب کرده بود .

مصاحبه با اولیاء: در خانواده صحبت کردم و آن‌ها بیان کردند دقت و علاقه کافی ندارد و نمره‌هایش افت دارد و به جای درس خواندن و درست نوشتن شروع به گریه می‌کند و می‌گوید اگر سخت بگیرید به مدرسه نمی‌روم و در همین سن ترک تحصیل می‌کنم.

باز هم از عنایت اصل امتحان املا گرفتم تا برایم مشخص شود مشکل دیکته نویسی‌اش از کجا نشأت گرفته است.

به کتاب‌های اختلال دیکته نویسی، مقاله، پایان نامه و اینترنت نیز مراجعه کردم تا دلایل مشکل دیکته نویسی در دانش‌آموزان را بیابم که عمده‌ترین آن‌ها به شرح زیر می‌باشد:الف) نارسا نویسی ب)ضعف در حافظه‌ی دیداری        ج) ضعف در تمیز دیداری

د) حساسیت شنوایی ه) عدم دقت و توجه

از سایر علل عوامل مؤثر در ضعف دیکته نویسی می­توان به موارد زیر اشاره نمود:

– دانش‌آموز مفهوم کلمه را نمی‌فهمد یا قبلاً نفهمیده آنرا درست نمی‌نویسد.

– معلم کلمات را درست تلفظ نمی‌کند.

برای مطالعه ادامه اقدام پژوهی چگونه مشکلات املای دانش آموزم را برطرف سازم لطفا آنرا دانلود بفرمایید

 

مشاهده و دانلود اقدام پژوهی
بارگذاری بیشتر مطالب مرتبط
  • تحقیق ادبیات پایداری

    تحقیق ادبیات پایداری

    تحقیق ادبیات پایداری عنوان ادبیات پایداری معمولاً به آثاری اطلاق می‌شود که تحت تأثیر شرایط…
  • تحقیق درباره زبان و ادبیات فارسی

    تحقیق درباره زبان و ادبیات فارسی

    ادبیات و زبان فارسی ادبیات یکی از گونه های هنر است و کلمات ، مصالح و موادی هستند که شاعر و…
  • تحقیق زندگینامه احمد شاملو

    تحقیق زندگینامه احمد شاملو

    احمد شاملو احمد شاملو، شاعر، نویسنده، فرهنگ ‌نویس، ادیب و مترجم ایرانی، در بیست و یکم آذرم…
بارگذاری در کافه تحقیق

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

بررسی

تحقیق ادبیات پایداری

تحقیق ادبیات پایداری عنوان ادبیات پایداری معمولاً به آثاری اطلاق می‌شود که تحت تأثیر شرایط…