مهمترین نکته در خصوص ایمنی رفت و آمد در راه مدرسه ارتقای سطح آگاهی دانشآموزان است البته این موضوع از وظایف مهم والدین و معلمین مدرسه است زیرا با رعایت نکات ایمنی و اقدامات احتیاطی میتوان از خطرات احتمالی جلوگیری کرد. به همین دلیل نگاهی داشتهایم به مهمترین مواردی که در راه مدرسه، اولیا و دانشآموزان باید به آن توجه داشته باشند.
توصیه به پیادهها
۱) بهتر است قبل از شروع مدرسه یک بار به همراه والدین خویش مسیر مدرسه تا خانه را طی کنید و زمان طی شده را اندازه بگیرید و به کمک آنان محلهای پیاده و سوار شدن را با دقت به خاطر بسپارید و مسیر رفت و آمد خویش را با استفاده از ساختمانها و علامتهای مهم نشانهگذاری کنید.
۲) آدرس و نشانی دقیق محل سکونت خویش را با کمک والدین خویش بنویسید و همیشه همراه داشته باشید.
۳) هنگام عبور از خیابان از محل خطکشی مخصوص و یا از پل عابرپیاده استفاده کنید و حتما به چراغ راهنما توجه نمایید.
۴) از بازی و شوخی و هل دادن یکدیگر به خصوص در خیابان بپرهیزید و هیچگاه در وسط خیابان توقف نکنید.
۵) اگر محل زندگی شما نزدیک ایستگاه راهآهن و… است حتما برای عبور به علایم هشداردهنده توجه کنید و هیچگاه روی خطوط ریل راهآهن بازی نکنید.
۶) در مسیر به درخواست غریبهها پاسخ ندهید و با آنها همراه نشوید زیرا بسیار خطرناک است.
۷) به همراه هیچ غریبهای به بهانه اینکه از طرف پدر و مادرتان آمده است نروید زیرا هیچگاه بدون اطلاع شما و مدرسه والدینتان کسی را به دنبال شما نمیفرستند.
۸) اگر افراد بیگانه بخواهند با شما صحبت کنند بدون جواب دادن از کنارشان بگذرید و حتما وقتی به منزل رسیدید والدین خویش را از این موضوع مطلع سازید تا نسبت به شناسایی این افراد اقدام نمایند.
۹) در هنگام رفت و آمد به هیچ وجه از جاهای خلوت و پارکها و مسیرهای میانبر استفاده نکنید.
۱۰) اگر افراد غریبه مواد غذایی، وسایل مانند ترقه و... و مواد مشکوک به شما تعارف کردند، قبول نکنید.
۷ توصیه برای انتخاب سرویس
۱) در هنگام انتخاب سرویس برای فرزندتان کاملا دقت کنید و ماشین و راننده مناسب را انتخاب کنید.
۲) محل سوار و پیاده شدن فرزند خویش را کاملا برای راننده و او مشخص کنید و اگر لازم است تا از خیابان عبور نماید از راننده بخواهید در انجام این کار او را یاری کند.
۳) به فرزند خویش آموزش دهید در صورتی که مشاهده کرد راننده سرویس رفتارهای پرخطر و غیرطبیعی دارد به شما اطلاع دهد.
۴) ناحیه خطر را به فرزندتان آموزش بدهید (ناحیه خطر معمولا منطقهای در اطراف وسیله نقلیه است که بیشترین خطر تصادف و برخورد با وسایل نقلیه دیگر را دارد
۵) مقررات وسایل ایمنی داخل ماشین را به فرزند خود آموزش دهید و از او بخواهید تا آن نکات را رعایت کند.
۶) انتخاب اتوبوس یا مینیبوس به عنوان سرویس مدرسه تقریبا هفت تا هشت برابر ایمنتر از خودروهای سواری است.
۷) چنانچه سرویس رفت و آمد فرزندتان خودروی سواری است به او توصیه کنید در صندلی عقب بنشیند.
۴ توصیه به سوارهها
۱) هنگام سوار شدن مراقبت باشید دست و انگشتان شما لای در ماشین گیر نکند و بعد از سوار شدن حتما در را ببندید.
۲) هیچگاه از پنجره خودرو اعضای بدن خویش را بیرون نیاورید زیرا خطرآفرین است به خصوص هنگام ترمز کردن ممکن است از پنجره به بیرون پرتاب شوید.
۳) از راه رفتن و دویدن در اتوبوس و مینیبوس و از پرتاب وسایل به سمت سرنشینان یا عابران پیاده جدا خودداری کنید و از شوخی و بازیهای خطرناک بپرهیزید.
۴) در هنگام حرکت وسیله نقلیه به هیچوجه چیزی نخوانید و ننویسید و از خوردن و آشامیدن حتیالمقدور اجتناب کنید.
۵)در هنگام حرکت از صحبت کردن با راننده یا شوخی های نابجا با وی بپرهیزید .
مریم محسنی پدیده شوم اجتماعی است.ابتدا باید باورهای نادرست را درباره اعتیاد مواد مخدر شناخت مثلا برخی معتقدند که اگر فردی در مورد تاثیر مواد مخدر «کنجکاو» است، می تواند با یک یا دو بار مصرف متوجه شود که مواد چندان تاثیر جالبی ایجاد نمی کند.برخی معتقدند، «فرد در شرایط خیلی خاص، برای نمونه در شب امتحان یا در مهمانی و آن هم برای یک بار استفاده از مواد مجاز است به شرط آنکه فرد قول بدهد که دیگر تکرار نمی کند! »تجربه نشان داده است که بیشتر افرادی که بعدها به معتادان خیابانی تبدیل شده اند، بار اول در یک مهمانی یا برای فرار از یک شرایط خاص مواد مخدر مصرف کرده اند، بنابراین استفاده از مواد مخدر در هیچ شرایطی و به هیچ دلیلی مجاز نیست.
افراد کم سن و سالتر گاهی فقط به دلیل کنجکاوی سراغ مواد میروند، چیزهایی شنیدهاند که برای مثال مواد مخدر، فرد را بالا میبرد یا احساس خوبی به آدم میدهد یا آرامش به وجود میآورد، اعتماد به نفس میدهد و… این اتفاقات غلط از علل گرایش نوجوانان بوده است.
عدهای دیگر به دلیل پذیرش در گروه همسالان خود و براساس این شعار که خواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت شو، به سمت مصرف مواد کشیده میشوند. عدهای دیگر از نوجوانها هم از مواد مخدر به عنوان وسیلهای برای اعلام استقلال (به خصوص وقتی با خانواده مشکل دارند) استفاده میکنند، عدهای دیگر نیز به غلط فکر میکنند که مواد مخدر گذرگاه عبور از نوجوانی به بزرگسالی است! به خصوص اگر والدین دانسته باشند که از مواد مخدر مانند سیگار استفاده میکنند.طبق آمار به دست آمده بیشترین تآثیر راگروه همسالان در این امر دارند که وجود شرایط مناسب برای افراد سود جو در اطراف مدرسه وبی تجربگی دانش آموزان زمینه گرایش به مواد مخدر ناخود آگاه در آنها افزایش می یابد.