باربی و بلوغ زودرس
دختر بچه ها بیشتر به عروسک علاقه دارند این عاقه از عاطفه ی ویژه ی آنها و همچنین قدرت برتر عروسک در ایجاد حس همزاد پنداری و تفاهم خیالی با کودک ناشی میشود. عروسک بالاترین سهم تربیتی را به ویژه در شکل دهی و پایه ریزی شخصیت دختران دارد . آنها زنان آینده ی هر ملتی هستند و برای انحطاط آن باید دختران و زنان آن را منحط تربیت کرد همانگونه که برای اعتلای هر ملتی باید دختران و زنان آن ملت را متعالی تربیت نمود. ازین منظر سهم عروسک در تهاجم فرهنگی و جنگ نرم بسیار مهم است.
باربی باعث شده تا دختران نوجوان در غرب و سایر کشورها برای اینکه اندامشان شبیه باربی شود یا از الگوی باربی خیلی فاصله نداشته باشد از خوردن غذا به انداره ی کافی در سن رشد خود پرهیز کنند به همین دلیل آمار حیرت آور سازمان های بهداشتی غرب از سوء تغذیه ی دختران غربی خبر می دهد…
پس از ساخت عروس باربی تصمیم براین شد تا مدل های گوناگونی از لباسها در اختیار کودکان قرار گیرد تا آنان بتوانند شخصیت دلخواه خود را در مدل های مختلف به باربی ببخشند. به تدریج باربی کارکرد مهمی یافت باربی به دختران آموزش می داد که جامعه ی مدرن از آنها در جایگاه زن چه انتظاری دارد.
با طرح این مسئله که ترکیب اندام باربی هیچگاه به هم نخواهد خورد دختران تصمیم گرفتند که در سنین بزرگسالی هیچگاه باردار نشوند تا تناسب اندام آنها حفظ شود.
در دهه ی ۱۹۹۰ به دلیل کاهش میزان تولید مثل در غرب به ویژه در آمریکا نوع دیگری از باربی یعنی عروسکی با جنینی در شکم برای تربیت دختران در آن زمینه به بازار عرضه شد تا دختران نوجوان با وضع حمل باربی به دست خود به مادر شدن اشتیاق ورزند.
امروز اسکیپر که خواهر کوچک باربی محسوب می شود بخشی از پاسخ به در خواست سیاست گذاران فرهنگی برای بچه دار بودن باربی است . نگاهی به تحول لباسها در شخصیت باربی بیانگر آن تحول اجتماعیست که باربی در آن آفریده شده است . تعداد زیادی از هنرپیشه ها و خوانندگان زن غربی با صرف هزینه های بسیار اندام و چهره ی خود را هچون باربی می سازند تا توجه عموم را به خود جلب کنند.
در حال حاضر باربی بر روی تمام وسایل مورد استفاده ی کودکان و نوجوانان اعم از : لوازم التحریر- لوازم بهداشتی و آرایشی- پوشاک- اسباب بازی – لوازم تزیینی و حتی خوردنی های فانتزی کودکان مانند آدامس و شکلات نیز از حضور باربی بی نصیب نمانده اند زیرا دختر ها در سراسر جهان باید حضور الگوی غربی خود یعنی باربی را همواره در پیرامون خود حس کنند. اما مادران غربی بدون توجه به این مسئله می پرسند:” چرا دختران ما زودتر از سن طبیعی خود بالغ می شوند؟! دلیل این بلوغ زودرس جنسی دختران ما در چیست؟!”
عروسک باربی با دقت فراوان طراحی و ساخته می شود و با حضور تصاویرش در اکثر لوازم ضروری کودکان و نوجوانان از قبیل لوازم التحریر – کیف – کفش – شکلات – ظروف – لباس – ساعت – وسایل شخصی و غیره که بیش از ده ها هزار مرد لوازم موجود در بازار حتی بازار داخلی می رسد ملکه ی ذهنی کودکان و نوجوانان گردیده و با این روش به این قشر تحمیل می شود و زمینه ی خرید ان را فراهم می سازد.
خریداران باربی با خرید یک عروسک کارشان تمام نمی شود زیرا مجبورند تمام وسایل مکمل آن را از قبیل لباس خواب – وسایل حمام – لباس مهمانی که همه ساله در چندین نوبت نیز تغییر مد داده و باز سازی و تولید میشوند تهیه و همواره آن را به روز کنند. بدیهی است مدل لباس باربی و تمام انچه تحت عنوان وسایل عروسک عرضه می شود الگوی لباس دختران وزنان و وسایل مورد نیاز انها می شود و بدین صورت دخترام مأنوس با این عروسک باسلیقه ی باربی یا به عبارت دقیق تر با سلیقه و خواست زن آمریکایی بزرگ می شوند به گونه ای که در سن انتخاب دقیقا سلیقه ای همانند باربی یا زن آمریکایی خواهند داشت بنابراین هر آنچه در تمدن غرب برای انحطاط بشر تولید و عرضه می شود قبلا احساس نیاز به آن را با هزینه ی مصرف کنندگان به وجود آورده اند.پدیده ی باربی بیس یکی از نمونه های عینی در داخل کشور است که متخصصان تربیتی و تغذیه ی داخلی با نگرانی فراوان از طریق رسانه های جمعی در جستجوی راه حلی برای آن و اطلاع رسانی به خانواده های ایرانی برای پیشگیری و جلوگیری از گسترش ان است به ویژه در وضعی که در صفحه ی نیازمندی های صبح و عصر اگهی های بسیار فریبنده با عبارات اغفال کننده ای دختران این مرز و بوم را با وعده و وعید فراوان به باربی شدن دعوت کی کنند.