شیوع بیماری کارسینوم سلولهای کلیوی (RCC)- شایعترین نوع سرطان در بزرگسالان- در ایالات متحده و سایر کشورهای توسعه یافته بسیار بالا رفته است. تحقیقات قبلی نشان میدهد که بین مصرف گوشت و بالا رفتن خطر سرطان کلیه ارتباطهایی وجود دارد. البته مکانیسم اصلی این ارتباط هنوز ناشناخته مانده اما شواهد نشان میدهد که پختن گوشت در دمای بالا خصوصا بریان کردن آن یا سرخ کردنش به شکلگیری ترکیبات سرطانزا میانجامد.
کلیه نقش مهمی در متابولیسم ترکیبات بیگانهزی مانند داروها، سموم دفع آفات و مواد سرطانزا ایفا کرده و نسبت به سایر اعضا، بیشتر در معرض ترکیبات و موادی قرار دارد که مسبب سرطان است.
محققان در تحقیقات خود دریافتهاند افرادی که RCC دارند میزان مصرف انرژی روزانهی آنها بیشتر و میزان مصرف میوه و سبزیجات آنها در روز کم است. هضم موتاژنی مثل MelQx در مرغ پخته باعث دو برابر شدن خطر سرطان کله شده و مصرف یک موتاژن دیگر آن یعنی PhlP این خطر را تا ۵۴ درصد افزایش خواهد داد. این مسئله نشان میدهد که گوشت پخته در دماهای بالا به افزایش خطر سرطان کلیه از طریق مکانیسمهای مرتبط با ترکیبات پختنی موتاژنی منتهی میشود.
محدودیتهای این تحقیق شامل احتمال وجود بقایایی است که با عوامل خطرزای دیگری ترکیب شده و از طرف دیگر دشواری خالصسازی و جدا کردن تأثیر ترکیبات موتاژنی در چارچوب واکنشهای پیچیدهی ترکیبات و مواد مغذی در تمام غذاها است.
با این وجود، تحقیقات نشان میدهد که کاهش مصرف گوشت، خصوصا وقتی در دمای بالا پخته شده یا در فضای باز آن را بپزند میتواند باعث کاهش خطر پیشرفت RCC شود.
(منبع: NHS)
مهدی نوروزی
۱۳۹۴-۰۸-۲۱ at ۸:۵۴ ب.ظ
دوست گرامی به مسئولان محترم بفرماییدزیادنگران نباشند زیراگوشت قرمزخیلی وقته از سبدکالایی وسفره مردم ایران حذف گردیده است .گوشت کیلو ۳۵۰۰۰تومان استرس خریدش سرطان زا است .