حجاب و عفاف چیست؟
درباره نحوه نگاه کردن به نامحرم، خداوند خطاب به پیامبر صلیاللهعلیهوآله میفرماید: «به مردان مومن بگو چشمهای خود را [از نگاه به نامحرمان] فرو گیرند و عفاف خود را حفظ کنند. این برای آنان پاکیزهتر است. خداوند از آن چه انجام میدهند، آگاه است».۲
همچنین میفرماید: «و به زنان مومن بگو: چشمهای خود را [از نگاه هوس آلود]، فرو گیرند و دامان خویش را حفظ کنند و زینت خود را-جز آن مقدار که نمایان است- آشکار ننمایند و [اطراف] روسریهای خود را بر سینه خود افکنند [تا گردن و سینه با آن پوشیده شود]، و زینت خود را آشکار نسازند؛ مگر برای شوهرانشان یا پدرانشان یا پدر شوهرانشان یا پسرانشان یا پسران همسرشان یا برادرانشان یا پسران برادرانشان یا پسران خواهرشان یا زنان هم دینشان یا بردگانشان [کنیزانشان] یا افراد سفیه که تمایلی به زن ندارند یا کودکانی که از امور جنسی مربوط به زنان، آگاه نیستند و هنگام راه رفتن، پاهای خود را به زمین نزنند؛ تا زینت پنهانشان دانسته شود [و صدای خلخال که برگوش دارند، به گوش رسد]. و همگی به سوی خدا بازگردید ای مؤمنان! تا رستگار شوید».۳
در سوره احزاب، نیز آمده است: «پس به گونهای هوسانگیز، سخن نگویید که بیماردلان در شما طمع کنند و سخن شایسته بگویید»۴ نیز آمده است:
در اسلام همان قدر که بر نحوه پوشش ظاهری تاکید شده، بر عفاف و حجاب در رفتار افراد – اعم از نحوه راه رفتن، نگاه کردن به نامحرم و صحبت کردن – نیز تأکید شده است.
بنابراین، در جامعه امروز، زن مسلمان نیز با رعایت حجاب اسلامی، میتواند در تمام صحنههای اجتماعی حاضر شود.
این که زن مسلمان فقط پوشش ظاهریاش را مطابق دستور شرع قرار بدهد و درمورد پوشش رفتاریاش، مطابق با شرع عمل نکند، از نظر اسلام به همان اندازه مطرود است که زن مسلمانی پوشش ظاهری اسلامی، نداشته باشد.
زن مسلمان در زمان حضور در فعالیتهای اجتماعی، باید همواره این را مورد توجه قرار دهد که طرز نگاه کردن و نحوه گفتارش و آن چه در حضور نامحرمان میگوید، نباید برخلاف دستورات شرع باشد؛ زیرا از دیدگاه اسلامی، هیچ یک از این دو به تنهایی نشان عفاف و حجاب نیست؛ بلکه اینها مکمل یکدیگرند و با هم، ماهیت حجاب و عفاف را کامل میکنند.
تمنا
۱۳۹۷-۰۲-۰۱ at ۱۲:۱۳ ق.ظ
عالی بود
زهرا
۱۳۹۸-۰۷-۱۵ at ۸:۴۰ ب.ظ
عالی بود
نسترن
۱۴۰۱-۰۷-۱۹ at ۱:۲۳ ق.ظ
عالی بود