جلوه های تربیتی عاشورا در مدارس
عشق حسین(ع)، آنچنان در جان های آحاد عالم، شعله ور است که وصف آن را جز با دیدن خود عشاق حسین(ع) و شنیدن صدای فغان و زاری آن ها که به یاد مظلومانه ترین شهید تاریخ به آسمان ها بلند است، نمی توان شنید و احساسات آنان را حس کرد.
این روزها کوچه به کوچه شهر، حسینیه به حسینیه، مسجد به مسجد، مدرسه به مدرسه و در هر مدرسه کلاس به کلاس با پرچم های سیاه و کتیبه های گوناگون منقوش به اشعار شاعران دلسوخته مزین می شوند اما این تزئین نه به جهت ایجاد شور و نشاط بلکه با نیت ایجاد شور و حزن و اندوه از یک واقعه تاریخی اسفناک به خاطر ظلم بشری نسبت به انسان های والامقامی است که یاد و خاطره ایثارگری آن ها خود تأثیرات شگرفی را در ظلم ستیزی داشته است.
این روزها دانش آموزان با پیراهن های سیاه بر تنشان به یاد حسین(ع) و بچه هایش دست های خود را بر سینه هایشان فرود می آورند و با برافراشتن پرچم و کتل ابراز احساسات خالصانه خود را نسبت به اهل بیت(ع) جلوه گر می سازند.
اشک ها از چشمان همه بویژه نوجوانان و جوانان، دختر و پسر در این کشور پهناور و بزرگ و در دیگر مناطق مقدس جهان جاری می شود و دل ها به یاد حسین(ع) می سوزد.
و چه فضای معنوی و دل انگیزی ایجاد می شود. فضایی که روان انسان در این دنیای ماشینی و پر از ظلم و ستم به آن نیازمند است.
فضایی که آرامش انسان را در آن می توان جستجو کرد.فضایی که طنین «هل من ناصر ینصرنی» حسین(ع) را می توان شنید.
با آمدن محرم و صدای یاحسین یاحسین عزاداران، به همراه نوای دلنشین طبل و سنج عزا گویی روانشان نیز به دنبال دسته های سینه زن در حرکت است. مدیران مدارس و مربیان دلسوز، فرصت گران بهایی را در ماه محرم و صفر و در راستای تربیت فرزندان به دست می آورند.
ذکر وقایع محرم و صفر و به ویژه مصائب عاشورا، اگرچه شور و احساسات را اوج می دهد، امّا زمینه ساز ارتقاء شعور نیز هست. اگر از این فرصت به نحو مطلوبی در جهت تربیت جوانان نسبت به اصلاح رفتار و گفتار استفاده نشود، بعید است بتوان در دیگر روزهای سال به اندازه این دو ماه بهره برداری تربیتی کرد.
اگر فرزندانی شجاع، دین محور، بامروت و آزاده، خانواده دوست، ظلم ستیز، یاور مستضعفان، کوشا و… می خواهیم، درس های مکتب عاشورا می تواند بیش از دیگر دروس اثرگذار باشد.باید جلوه های حرکت امام حسین(ع) و یاران بزرگوارش را در مدارس به تصویر کشید.
باید دانش آموزان را با ابزار تحقیق و پژوهش با فلسفه مبارزه حسین(ع) آشنا ساخت. باید روزنامه های دیواری مدارس درخصوص شجاعت امام حسین(ع) و یارانش مطالب فراوانی را بیان کنند.باید کارهای دستی و دست ساخته های دانش آموزان در دوره های ابتدایی و راهنمایی وقایع محرم را بیان کنند.باید دانش آموزان دوره های متوسطه به ویژه دانش آموزان رشته های گرافیک و عکاسی و نقاشی ذوق هنری خودشان را در بیان احساسات علاقمندان سراسر کشور نشان دهند. باید مدارس ما از در و دیوار و سردر خودشان فضای بیرونی شهر را نسبت به عزای امام حسین(ع) هوشیار سازند.در این ماه صدای مظلومیت مظلومان عصر خودمان را باید به گوش جهانیان برسانیم. در این ماه امید در دل های جوانان ما و دیگر جوانان جهان شکل می گیرد چرا که امید به دنبال آرمان خواهی و عشق به وجود می آید و نشان دادن جلوه های عاشورا اینچنین تأثیر خواهد گذاشت.
پس همکاران، مدیران مدارس، معلمان سرفراز و حسین(ع)دوست، بیایید یکبار دیگر با وظایف متعهدانه خود در محرم امسال بیش از گذشته امید را در دل فرزندان این مملکت ایجاد و زمینه ظهور مولایمان امام عصر(عج) و روحی له الفداء را فراهم سازیم.