در تاریخ بیست و هفتم سپتامبر یعنی دقیقا امروز، می توانید برای نخستین بار در سی سال اخیر شاهد وقوع همزمان «اَبَر ماه» یا «ماه افروخته» و ماه گرفتگی کامل باشید. به دنبال این اتفاق، ماه به رنگ قرمز در می آید که این مساله در خسوف های مرسوم امری عادی است، اما این رویداد از آن جهت نادر است که در جریان آن، ماه بزرگ تر و درخشان تر از حد معمول دیده می شود.
شورای مرکز تقویم مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، اعلام کرد: ورود لبه ماه به سایه زمین در ساعت ۴ و ۳۷ دقیقه بامداد دوشنبه رخ میدهد و در ساعت ۵ و ۴۱ ثانیه، سایه زمین تمام قرص ماه را میپوشاند و ماه گرفتگی کلی آغاز میشود و در ساعت ۶ و ۵۳ دقیقه ماه گرفتگی کلی تمام شده و ماه شروع به خروج از سایه (باز شدن) میکند و پایان ماهگرفتگی در ساعت ۷ و ۵۷ دقیقه بامداد دوشنبه است.
براساس این گزارش این گرفتگی که در سراسر کشور قابل رؤیت است به جز شرق آسیا و بخشهایی از آسیای میانه، اقیانوسیه و بخش کوچکی از آلاسکا از سراسر دنیا قابل رؤیت است.
فاصله ی ماه تا زمین به طور میانگین 400 هزار کیلومتر است و نزدیکی ماه به زمین به طور میانگین 390-380 هزار کیلومتر که دورترین حالت فاصله ماه به زمین حدود 390 هزار کیلو متر است.