انزجار همگانی از اهانت کنندگان
رهبر کاتولیکهای جهان از انتشار کاریکاتورهای ضداسلامی توسط نشریه فرانسوی شارلی ابدو به شدت انتقاد کرد.پاپ فرانسیس دوم که در سفر آسیایی به سر می برد اقدامات موهن مجله فکاهی فرانسوی علیه اسلام را به باد انتقاد گرفت.وی گفت: آزادی بیان حدی دارد به ویژه زمانی که در بردارنده توهین و تمسخر اعتقادات دیگران باشد. پاپ از آزادی بیان به عنوان یکی از حقوق بنیادین بشر یاد و در عین حال تاکید کرد این آزادی حد و مرزی دارد و کسی حق ندارد اقدامات تحریک آمیز انجام داده و به اعتقادات دیگران توهین و با عقاید دیگران شوخی کند.پاپ با ذکر مثالی به مشاور نزدیکش “آلبرتو گاسپاری” که در هواپیما در کنار او نشسته بود اشاره کرد و گفت: برای مثال اگر همین دوست نزدیکم دکتر گاسپاری به مادر من اهانت کند باید انتظار دریافت یک مشت به صورت خود را داشته باشد و این امری طبیعی است. شما نمی توانید انسان ها را تحریک کنید. حق آزادی بیان باید در مورد باورهای دینی مردم محدودیت هایی داشته باشد. کسانی که باورهای دیگران را تحریک می کنند باید انتظار همان ضربه مشتی را که درباره دکتر گاسپاری گفتم داشته باشند.
در این حال وزیر خارجه اردن، انتشار کاریکاتور موهن در نشریه فرانسوی شارلی ابدو را فتنهانگیزی جدید توصیف کرد
«ناصر جودة» گفت: نشریه شارلی ابدو، دوباره در حال فتنه انگیزی است و می خواهد فتنه جدیدی را رقم بزند. رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه هم در واکنش به انتشار کاریکاتور موهن جدید شارلی ابدو درباره پیامبر اسلام (ص) اعلام کرد که آزادی بیان به معنای آزادی توهین و اهانت نیست. نخست وزیر ترکیه هم با اشاره به اقدام مجله فرانسوی در چاپ کاریکاتور موهن به پیامبر(ص) آزادی بیان را به مفهوم آزادی توهین ندانست. احمد داود اوغلو گفت: بازنشر کاریکتاتور موهن به حضرت محمد(ص)، اقدامی تحریک کننده و خطرناک است و آزادی بیان به مفهوم آزادی توهین نیست. نخست وزیر ترکیه افزود: ممکن نیست که ما در قبال اهانت به پیامبر(ص) ساکت بمانیم. معاون نخست وزیر ترکیه نیز گفت افرادی که دست به اهانت به پیامبر بزرگ اسلام (ص) میزنند افرادی هستند که از انتشار رعب و وحشت بیمی ندارند و راه را برای ایجاد فتنه و تنش باز میکنند. گفتنی است نشریه شارلی ابدو که اخیرا هدف حمله چندین تروریست قرار گرفت و شماری از روزنامه نگاران و کاریکاتوریستهای این نشریه کشته شدند، بار دیگر کاریکاتور موهنی درباره پیامبر اسلام (ص) منتشر کرد.
خبر دیگر اینکه حضور نخستوزیر رژیم صهیونیستی در راهپیمایی مبارزه با تروریسم در پاریس و انتقاد سران ترکیه از این اقدام، جنگی لفظی میان تلآویو و آنکارا به راه انداخته است. نخست وزیر ترکیه همتای اسرائیلی خود را با عاملان حملات تروریستی پاریس مقایسه کرد. احمد داود اوغلو گفت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی به خاطر جنایاتی که علیه فلسطینی ها مرتکب شده تفاوتی با عاملان حملات تروریستی اخیر در فرانسه ندارد. وی افزود: هر دوی این ها مرتکب جنایت علیه بشریت شده اند. داود اوغلو رویکرد غرب را که تنها عاملان حملات فرانسه را جنایتکار و تروریست می داند و بر جنایاتی که رژیم صهیونیستی علیه زنان و کودکان بی دفاع فلسطینی مرتکب شده چشم می بندد، به باد انتقاد گرفت. وزیر خارجه ترکیه بار دیگر اقدام ارتش اسرائیل در حمله به کاروان کشتی های کمک رسان به غزه موسوم به «کاروان آزادی» در سال ۲۰۱۰ و کشتار ۹ نفر از فعالان ترک را محکوم کرد و گفت این حمله نیز مصداق بارز ارتکاب جنایت علیه بشریت توسط صهیونیست ها بود. از سوی دیگر نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز آرام نگرفت و خطاب به اردوغان، سخنان وی را شرم آور دانست و گفت: تو باید از سوی جامعه جهانی محکوم شوی زیرا جنگ علیه تروریسم تنها زمانی موفق خواهد بود که با گشایش اخلاقی همراه شود. در همین راستا آویگدور لیبرمن وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در جمع گروهی از دیپلماتهای اسرائیلی در کشورهای اروپایی و آسیایی سخنان اردوغان را محکوم کرد و آن را مخالف یهودیت توصیف کرد و گفت که اینگونه اظهارات، جهان را به دهه سوم قرن گذشته باز میگرداند؛ زمانی که جهان اظهارات ضد یهودی نازیها را نادیده گرفته بود.