
اعتراضات مردمی ۱۳۹۶
در چند روز اخیر کشورمان ایران شاهد اعتراضات مردمی به گرانی و وضعیت معیشتی مردم بود. این رویداد از جهتی میتواند مورد توجه و بررسی جامعه شناختی قرار بگیرد که آیا مردم ایران میدانند چگونه باید خواسته های صنفی و معیشتی خود را مطالبه کنند؟
در ابتدا باید بدانیم که وسعت اعتراضات در اکثر شهرهای ایران پراکنده بود و این نشان از خواستی عمومی دارد. خواستی عمومی که مستقیما با سفره کوچک شده مردم در ارتباط است.
از طرفی اخبار نا امید کننده از میزان بالای فساد در بدنه اصلی واطرافیان نزدیک مسئولان نا امیدی فزاینده ای در بین اقشار آسیب پذیر بوجود آورد اما در بعضی از نقاط خواست معیشتی با اهداف سیاسی در هم آمیخت و مسیر اعتراضات را دگرگون کرد که طبق آمار رسمی به نقل از شبکه خبر ایران ۱۰ نفر در جریان اعتراضات روز یکشنبه جان خود را از دست دادند. این موضوع بیانگر این می تواند باشد که علاوه بر اینکه مردم نحوه صحیح اعتراض مدنی را بلد نیستند و اعتراضات معمولا به انحراف کشیده میشود شاید نشاندهنده این باشد که پلیس ایران هم آماده حمایت از معترضان بدون قصد و غرض سیاسی را ندارد و هرگونه اعتراضی منجر به یک بحران اجتماعی میشود.
اعتراضات به طور نسبی در اکثر شهرهای ایران برقرار بود اما در چهار شهر دورود (لرستان)، ایذه (خوزستان)، تویسرکان (همدان) و شاهین شهر (اصفهان) به خشونت بسیار بالایی رسید و متاسفانه به کشته شدن هموطنان منجر گشت.
در تمام این ۴ شهر رد بیکاری و در نتیجه آن فقر به چشم میخورد پس عجیب نیست که تظاهرات مردمی در این شهر با کوچکترین جرقه ای تبدیل به صحنه های تاثر برانگیز و خشن بشود.
مسئولین کشوری و استانی با نگاهی به جانفشانی های مردمی بخصوص در شهرهای مرزی و فقیر باید به یاد داشته باشند که روزگاری همین مردم غیور حافظ مرزهای کشور عزیزمان بودند و زمانی بدون هیچ چشم داشت و ادعایی جان خود را سپر کردند تا ایران جان بگیرد و اکنون که در سختی و دشواری گرفتار شده اند نباید به راحتی فراموش شوند و دچار آسیب شوند.
۲۱ نفر از شهروندان ایران عزیزمان را از دست دادیم اما هنوز میلیون ها نفر در ایران چشم به راه اندکی بهبود در وضعیت معشیت خود هستند. ایکاش مسئولان کمی مسئولانه تر برخورد کنند.
ناشناس
۱۴۰۰-۰۵-۱۹ at ۵:۴۱ ق.ظ
کشورمان دارداازهم میپاشد.کی مقصره مسئولین خداازتون نگذره که اینجوردارین باایران بازی میکنین ۲۱نفربیگناه به خاطر شماجانشان را از دست دادن
alireza
۱۳۹۶-۱۱-۱۷ at ۷:۳۱ ب.ظ
اشتباه شد این برای اولین بار است که کامنتی به این سایت ارسال شده
alireza
۱۳۹۶-۱۱-۱۷ at ۷:۲۸ ب.ظ
بنظر میاد که تحلیل شما کمی کم مایه و با ذکر گرانی و نبود اینده مطمئن برای جوانان و از این قبیل عبارات در صدد بقول ما ایرانی ها ماست مالی کردن شرایط مختلف هست که البته در این مقال کوتاه نمیگنجد اما دوست گرامی دلایل مختلفی بعداز نشستن گرد و غبار هیاهو و بگیر و ببندها عیان شده و متاسفانه منافع ناچیز گروهی و نادیده گرفتن منافع ملی که منجر به تهدید و چالش امنیت ملی شده بود مواجه شدیم ٬ امیدوارم که دولت اعتدال اقای روحانی برای توجیه بهبود وضع اقتصادی مردم بیشتر از این به خارج امتیاز ندهند همانطوری که دیدیم انچه شد که به برجام رفت دستمایه تجربه گرانی باشد تا مقاومت مردم ظرف این چهل سال به بهانه معیشت مردم در مسلخ سیاسی و تعامل با غرب ذبح نگردد . بنا به فرمایش رهبری و نخبگان سیاسی ایران مسئله دفاعی ایران بخصوص برنامه موشکی کشور قابل مذاکره با احدی نیست و دولتمردان حاضر باید تجربه عراق و لیبی از نظر دور ننمایند. سوال اساسی اینجاست که گرانی دلار و ارزهای مختلف که فشار ان مستقیما بر سره کوچک شده مردم وارد خواهد امد ایا ربطی به مذاکرات با غرب برای گشودن باب مذاکره برای تحدید برنامه دفاعی و موشکی ایران است یا خیر . امیدوارم که جواب ان منفی باشد.